Články a média
Napsali o nás...
Pekařství Villa v médiích
1. Podnikatel.cz největší server pro podnikatele v ČR
Redakce největšího serveru pro podnikatele Podnikatel.cz nás oslovila pro rozhovor, který vyšel v prosinci 2023. Celé znění si můžete přečíst zde: www.podnikatel.cz/clanky/jejich-cukrovi-ma-oceneni-z-velke-britanie-jaka-byla-cesta-za-zlatou-hvezdou/
Jejich cukroví má ocenění z Velké Británie. Jaká byla cesta za zlatou hvězdou?
Jana Langerová 15. 12. 2023 Doba čtení: 10 minut přidejte názor
Tato pekárna se zaměřuje nejen na vánoční cukroví. Zjistěte, jaká je letos poptávka a čím je právě to jejich cukroví jedinečné.
Pekařství Villa je rodinné pekařství zakládající si na kvalitě a dobré chuti. Majitelem a pekařem je zde David Villa. Jeho manželka Kateřina je obchodní ředitelkou, která vše zaštiťuje.
Co se dozvíte v článku- Cukroví musí přinášet finanční radost
- Pečou bez nežádoucích přísad
- V sortimentu je zdravá kolekce i motivační sušenky
- Ceny jsou oříšek
- Za rozjezdem e-shopu stojí covid
Cukroví musí přinášet finanční radost
Kateřina Villová nám potvrdila, že v letošním roce mají naštěstí srovnatelné množství objednávek jako v tom loňském a předloňském a zaznamenali i zvýšení objednávek především u jednodruhových balení cukroví. Naproti tomu jsou bohužel faktem i zvýšené vstupní náklady, co se týká cen surovin, pohonných hmot a především energií. To je opravdu velká čára přes rozpočet, kdy už v podstatě ve výsledku hrajeme hodně muziky za málo peněz, podotýká s tím, že velkou motivací je pro ně jejich syn, kterému chtějí nadělit Ježíška, jakého si přeje. David Villa uvádí, že se v minulých letech soustředili především na firemní zakázky, kde se množství cukroví pohybovalo v řádu tisíců kil za sezónu. Navíc vše ručně balili do dárkových krabic a krabiček, což obnášelo i skládání a mnohdy i různé ozdobné dekorování. Nevěřili byste, jak od toho pak bolí ručičky. A nejen ty, usmívá se David a zároveň si drží rameno při vzpomínce na to, jak ho má občas zatuhlé od práce.
Od loňského roku jsme proto trochu zbrzdili, jelikož by nás takový zápřah za chvíli nejspíš už položil na lopatky. Stabilizovali jsme svoji výrobu tak, že přes rok se zabýváme výrobou běžného a jemného pečiva, svatebními zakázkami a cateringem. Co se týká cukroví, rozhodli jsme se, že ho budeme vyrábět pouze v takovém množství, aby přineslo finanční radost, ale již ne na úkor úplného vyčerpání, popisuje a doplňuje, že mají plány pro rozšíření výroby a najmutí patřičného personálu. V současné době tedy pečeme pro zákazníky našeho e-shopu a tam se denní množství cukroví pohybuje kolem dvaceti kil, upřesňuje Kateřina.
Pečou bez nežádoucích přísad
Cukroví vyrobené v Pekařství Villa je jedinečné v jeho chuti. Podle Villových to není jen o poctivých surovinách, jako je opravdové máslo, ořechy, kvalitní čokoláda a marmelády. Pečou bez použití nežádoucích přísad. A hlavně David ze sebe nějakým způsobem vyzařuje něco velmi pozitivního, co ovlivní to, jak pečivo chutná. Samozřejmě, že má i své vlastní tajné recepty, ale moc dobře vím, že když to podle nich zkouší někdo jiný, tak to tak skvěle nedopadne. Prostě je to, jako kdyby do toho všeho dával kousek sebe, kousek své krásné duše. Proto jsem si ho i vzala. A věřte mi, po těch letech bych vážně neměnila, říká s úsměvem Katka a dodává, že je za tím jak talent, tak Davidova duše.
Největší poptávka před Vánoci je v Pekařství Villa stále po tom klasickém vánočním cukroví, jako jsou vanilkové rohlíčky, pracny, linecké, ořechy a tak dále. Podle Kateřiny je to zkrátka tradice a nesmí na vánočním stole chybět. Ať už jsou v domácnosti lidé jakéhokoli gurmánského zaměření. Cukroví je zkrátka cukroví. Na Vánoce si musíte alespoň zobnout. Stejně jako řízku s bramborovým salátem. To je prostě klasika, doplňuje. Manželé se shodují, že už na něj nemají chuť, protože od podzimu nečichají nic jiného než vůni čokolády, marmelád, medu a cukru. Chutě nebo preference Čechů jsou velmi konzervativní, co se vánočního cukroví týká. Opravdu skoro každý Čech rád vzpomíná přesně na ty samé vanilkové rohlíčky, které pekla jeho babička. Těžko pak je pekaři, pokud by se chtěl této chuti a vůni, byť jen o píď, přiblížit, shrnuje dále Kateřina Villová.
Právě jejich vanilkové rohlíčky mají ocenění Zlatá hvězda Great Taste, na které jsou opravdu hodně pyšní, protože málokterému Čechovi se podaří takto uspět v soutěži, kde se hodnotí produkty prakticky ze všech zemí světa. Tato cena bývá obvykle přirovnávána k Oskaru ve světě gastronomie. V tomto případě se navíc hodnotilo opravdu ohromné množství dobrot a gurmánských delikates. V celkovém součtu to činilo 10 000. Kateřina vzpomíná, že náhodně objevila článek, kde se o této soutěži psalo. Vnímala to jako výzvu. Soutěž se konala ve Velké Británii a nahrálo jí také to, že umí dobře anglicky. Již jsme věděli, že naši zákazníci a lidé, co u nás nakupují nebo jen něco ochutnali, nešetřili chválou a zavalili nás nadšenými reakcemi a také tím, že znají i naši konkurenci, ale že u nás je to prostě nejlepší. Především to nás namotivovalo se do soutěže přihlásit, popisuje. Pečivo se muselo odeslat do Anglie. Přemýšleli o něčem trvanlivějším, co přežije cestu a náročnou dopravu. Z toho vyšly vanilkové rohlíčky. Škoda, že nemáme časové ani jiné možnosti zúčastnit se této soutěže například i s čerstvým pečivem, které bychom pekli přímo na místě. Určitě bychom také zabodovali. Kdyby viděli a ochutnali třeba ty naše máslové ručně pletené houstičky, rozplývá se David Villa.
V sortimentu je zdravá kolekce i motivační sušenky
Pekařství nabízí kromě vánočního cukroví a nejrůznějšího pečiva také zdravou kolekci, která vznikla na základě poptávky jejich zákazníků. Začali s pečením cukroví z rýžové, mandlové, žitné a celozrnné mouky před léty a každoročně si toto zboží své zákazníky najde. Jedná se o jejich vlastní receptury postavené na tom, že musí být zdravé, ale i chutné. David zmiňuje, že se vždy pobaví, když si zákazníci objednávají cukroví stylem "dejte mi tři kila toho zdravého a čtyři kila nezdravého". Velký zájem zaznamenali také o bezlepkové cukroví. Nezaměřují se ale na něj kvůli menší výrobně a velkému množství objednávek ostatního sortimentu.
Jeho součástí jsou také marcipánové sušenky s motivačním nápisem. Myšlenka na tento produkt nás napadla již někdy před deseti lety a souvisela především s našimi vlastními prožitými zkušenostmi a osobním i profesním směřováním. Jsme lidé, kteří se zajímají o svět kolem sebe i o svět, který je uvnitř nás. A zvláště nás oba s manželem zajímají otázky motivace a osobnostního rozvoje, vysvětluje Kateřina s tím, že o tom všem začala i psát knihu, ale zatím nebyl čas ji dokončit. Proto je napadla zkratka v podobě stručných sdělení nebo afirmací. Sušenky tak propojují pozitivní myšlení, motivaci a pečivo a jedná se o motivačně gurmánský projekt pojmenovaný "Tak chutná úspěch®". Podle Kateřiny to nejlépe vystihuje to, co chtějí tímto projektem lidem i jim samotným dát. Tedy, aby všichni poznali, jak úspěch chutná a jak ho lze dosáhnout.
Kromě sladkostí si zákazníci mohou od Pekařství Villa objednat i silvestrovské dobroty. Řada z nich toho využívá, protože si na konci roku po tom vánočním shonu chtějí dopřát něco speciálního. Nabízejí rajčatové bagety s bazalkou a oreganem, voňavé olivové bagety nebo celozrnné bagety se lněným a slunečnicovým semínkem, které jsou s chutí a vůní Itálie a nádechem toho zdravějšího. Kromě nich máme v naší silvestrovské nabídce speciální cukroví Villandia cookies, které jsme vymysleli. Je takové opravdu roztomilé. Nebo například luxusní tiramisu přímo od Itala, neboť David se narodil v Miláně, vyjmenovává Kateřina dále.
Ceny jsou oříšek
Kateřina Villová přiznává, že určování cen je v současné době tak trochu oříšek. S neustálým zdražováním se snaží vyrovnat, jak se dá. Naše ceny byly vždy o něco vyšší v porovnání se supermarkety, ale bylo to logické, jelikož nakupujeme kvalitní suroviny a ty jsou drahé. Musíme to promítnout samozřejmě do cen. Tomu naši zákazníci rozumí, jelikož u nás dostanou to, co nikde jinde nekoupí. A také to, co je vždy lepší a chutnější, dodává. Zároveň podotýká, že zdražování potravin, tedy i surovin, pohonných hmot, obalových materiálů a hlavně energií je v tomto roce enormní a naprosto se vymyká normálu.
Co se surovin týká, nejvíce je trápí vysoké ceny mouky, oleje, vajec, másla a cukru, což jsou základní suroviny pro jejich výrobu a bez nich se neobejdou. Proto ve svém součtu jsou pak vstupní náklady opravdu ohromné a bohužel za stavu, kdy zde není konkurence a všichni dodavatelé mají stejně vysoké ceny, je to pro nás opravdu velice obtížné. Uvidíme, zda se dočkáme nějakého rozumného zisku, abychom mohli pokračovat i v dalším roce, zamýšlí se. V poslední době se hovoří také o možném zdražování kakaa a tím pádem i čokolády. V Pekařství Villa to také zaznamenali, ale nechtějí do budoucna nic šidit a přecházet na méně kvalitní čokolády. Řekli jsme si, že s tím raději skončíme, než abychom pekli z něčeho, co je sice levnější, ale co vlastně není dobré. To by pak nemělo žádný smysl, pokud by to nebylo k jídlu, zdůrazňuje David.
Podle manželů Villových se dnes moc nedá navázat rozumná spolupráce s většími kamennými obchody, protože tlačí ceny dodavatelů extrémně dolů. Jejich ideální představa přitom je, aby mohli vstoupit s jejich pečivem například do jednoho či dvou místních lokálních supermarketů a zaplnit tam pár regálů voňavým a vždy čerstvým pečivem spolu s dalšími lokálními výrobci, kteří existují a je jich poměrně dost. Šetřilo by to dopravu, snížilo uhlíkovou stopu a pečivo by bylo úplně nejčerstvější a opravdu kvalitní. Pak se na druhé straně člověk až diví, jakou marži si supermarket sám nasadí. Je to opravdu něco, nad čím rozum stojí. Přitom by se dal najít opravdu rozumný kompromis, jehož výsledkem by bylo pro zákazníka vysoce kvalitní a ještě teplé pečivo přímo z pece za velmi rozumnou cenu a přinejmenším menší kamionové kolony na silnicích, popisuje Kateřina s tím, že by byli ochotni ceny při větších odběrech i snížit, ale za předpokladu férového přístupu obchodníků, aby si pak svoji marži nasadili také rozumně a koncový spotřebitel byl po všech stránkách spokojen.
Větší obchodní řetězce jsou tedy konkurencí, protože pečivo levně nakupují od výrobců nebo levně dováží. Právě to je pak žene do kouta naší malé republiky. Kateřina Villová zmiňuje, že se v posledních letech rozmohla přidružená výroba k velkým fabrikám, která se tváří jako menší výrobny. To samozřejmě běžný zákazník na první pohled nerozezná a domnívá se, že nakupuje u malého pekaře. Je to tedy pak opravdu pro konečné spotřebitele džungle se v tom všem vyznat. Toto ale v podstatě taky není až taková konkurence, protože se nedá srovnat kvalita jejich a ta naše, ta nejlepší a nejpoctivější, podotýká Kateřina.
Za rozjezdem e-shopu stojí covid
Když se Villovi rozhodovali, zda vstoupit do internetového obchodu, tak je nasměrovalo covidové období, kdy nic jiného nepřipadalo v úvahu. Znamenalo to pro ně docela velkou změnu, ale nakonec se ukázalo, že záběr je opravdu o mnoho větší než u kamenné prodejny, kde je pouze omezený okruh zákazníků. Uspoří tak i náklady. Dnes přes e-shop přichází nejvíce objednávek. Jeho výhodou také je, že je přívětivě uživatelsky zpracován a každý si tam lehce najde to své. Dá si vybrané produkty do nákupního košíku a zvolí možnost dopravy nebo vyzvednutí přímo u nich ve výrobně v Brandýse nad Labem.
Manželka e-shop vytvořila sama a doplnila ho moc krásnými fotkami z vlastní produkce. Vyhrála si i s popisky výrobků a jejich podrobným složením. Zkrátka je vidět, že se jí to povedlo. To samé s webovými stránkami, které také dělala sama, uvádí David a doplňuje, že se Kateřina také ze začátku velice aktivně vrhla do online marketingu. David i Kateřina jsou totiž oba takové "holky pro všechno" a vše, jako je organizování, plánování, marketing, pečení, vývoj novinek a nových receptur, prodej, závozy, úklid a podobně, si dělají sami.
Pečlivě se musí věnovat také papírování, takže důsledně kontrolují celý proces výroby od naskladnění až po vyskladnění formou pečlivého sledování a kontrol v rámci dodržování příslušných právních předpisů a potravinářsko-hygienických norem. David říká, že mají ale skvěle zpracovaný HACCP (systém analýzy rizika a stanovení kritických bodů ve výrobě potravin), takže k nim chodí kontroly a oni ví, že toto mají v naprostém pořádku. Jejich zákazníci tak mohou být ujištěni o tom, že je vše tak, jak má být.
Do budoucna však uvažují o někom, kdo by jim pomohl s propagací, sociálními sítěmi a rozšiřoval by stávající portfolio odběratelů. Neškodila by další propagace, kde bychom se i dalším lidem mohli představit především online formou, která zasáhne i nový okruh lidí, upřesňuje Kateřina. David dodává, že někteří lidé také přímo volají a objednávají přes telefon. Mají totiž raději osobní kontakt. Někteří lidé nás znají z různých akcí, například food festivalů, různých hudebních či kulturních akcí či farmářských trhů. Tam je i základna skálopevných odběratelů, kteří nás poznali i osobně. A to na nás oceňují asi úplně nejvíce, uzavírá.
2. Podnikatel.cz největší server pro podnikatele v ČR
3. ŽivotvČesku.cz
Redakce ŽivotvČesku.cz oslovila naše Pekařství Villa pro článek, který vyšel 1.10.2021
Celé znění si můžete přečíst zde: zivotvcesku.cz/zajem-o-vanocni-cukrovi-na-objednavku-je-uz-nyni-velky-majitele-pekarstvi-rekli-o-kolik-vic-si-za-nej-letos-priplatite/
4. ČASOPIS ZBOŽÍ & PRODEJ
Březen 2021
42 000 čtenářů tohoto čísla
PEKAŘSTVÍ VILLA BYLO OSLOVENO ODBORNÝM MĚSÍČNÍKEM ZBOŽÍ & PRODEJ, VE KTERÉM BYL V BŘEZNU LETOŠNÍHO ROKU ZVEŽEJNĚN ČLÁNEK S NÁZVEM: "BALENÉ PEČIVO HRÁLO LONI PRIM".
MAJITELKA NAŠEHO PEKAŘSTVÍ VILLA V ČLÁNKU INFORMUJE O ZMĚNÁCH, KTERÉ I K NÁM VNESLY, V SOUVISLOSTI S COVIDEM, MNOHO NOVINEK. DÍKY TĚMTO ZMĚNÁM I NAŠE PEKAŘSTVÍ ZABROUSILO VÍCE DO ON-LINE PRODEJŮ NA INTERNETU A SPUSTILO PRODEJ ATRAKTIVNÍ NOVINKY TAK CHUTNÁ ÚSPĚCH: "Přesun na on-line potvrzuje také Kateřina Villová, majitelka Pekařství Villa: Spotřebitelé vlivem pandemie méně nakupovali v obchodě, zato jsme zaznamenali nárůst prodejů na e-shopu Pekařství Villa a rovněž na on-line farmářských tržištích, kde mohou naši zákazníci naše pečivo zakoupit, například na Scuk.cz." Ani Pekařství Villa přes obtížnou situaci na trhu nezastavilo svůj inovační program. Pro letošní rok nachystalo gurmánskou specialitu - speciální pekařskou edici Tak chutná úspěch. Jejím cílem je nabídnout nejen chuťový požitek, ale také jej propojit s pozitivním myšlením. Ručně vyráběné máslové sušenky s marcipánem jsou tak opatřeny motivačními a povzbudivými myšlenkami, postřehy a ispirujícími výroky (afirmacemi). "Udržet si pozitivní myšlení je pro mnohé z nás velká dřina. Věříme, že díky afirmacím na sušenkách pomůžeme zákazníkům udržet si dobrou mysl a držet se vlasních cílů", vysvětluje Kateřina Villová. Firma sází na originalitu, inovace a hravost. Článek v plném znění naleznete na str. 32 v následujícím odkaze: issuu.com/atozretail/docs/zbozi_a_prodej_3_2021
5. ČASOPIS ZBOŽÍ & PRODEJ
Únor 2020
42 000 čtenářů tohoto čísla
PEKAŘSTVÍ VILLA BYLO OSLOVENO ODBORNÝM MĚSÍČNÍKEM ZBOŽÍ & PRODEJ, VE KTERÉM BYL V ÚNORU R. 2020 ZVEŽEJNĚN ČLÁNEK S NÁZVEM: "PEČIVU SVĚDČÍ PŘIDANÁ HODNOTA".
PŘEČTĚTE SI NÁHLED MAJITELE NAŠEHO PEKAŘSTVÍ, DAVIDA VILLY NA TO, JAK VNÍMÁ SOUČASNOU SITUACI NA ČESKÉM TRHU S PEČIVEM. DOZVÍTE SE TAKÉ, JAKÉ NOVINKY NAŠE PEKAŘSTVÍ VILLA V LETOŠNÍM ROCE CHYSTÁ.
www.zboziaprodej.cz/2020/02/20/zboziprodej-2-2020-pecivu-svedci-pridana-hodnota/
6. MAGAZÍN TOP CLASS
prosinec 2017 / leden 2018, číslo 6, datum vydání: 10.11.2017, str. 79
NAŠE PEKAŘSTVÍ VILLA BYLO OSLOVENO MAGAZÍNEM VŠECH ÚSPĚŠNÝCH - MAGAZÍNEM TOP CLASS ! NEJLUXUSNĚJŠÍ A NEJLEPŠÍ VANILKOVÉ ROHLÍČKY NAŠEHO PEKAŘSTVÍ VILLA OCENĚNÉ ZLATOU HVĚZDOU THE GREAT TASTE UDĚLENÉ VE VELKÉ BRITÁNII ZAUJALY PRVNÍ MAGAZÍN PRO NEJVYŠŠÍ PŘÍJMOVOU SKUPINU Z REGIONU STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPA ! MAGAZÍN TOP CLASSPŘINÁŠÍ JEN TO NEJLEPŠÍPRO ČTENÁŘE Z ŘAD HORNÍCH DESETI TISÍC A JE NÁM PROTO NESKUTEČNOU CTÍ, ŽE MŮŽEME DO TAK EXKLUZIVNÍHO ČASOPISU PŘISPĚT TÍM, CO DOKÁŽEME OPRAVDU NEJLÉPE ! O NAŠICH FANTASTICKÝCH VANILKOVÝCH ROHLÍČKÁCH SE DOČTETE NA STR. 79.
7. BRITSKÝ MAGAZÍN "FINE FOOD DIGEST"
May 2016, Vol 17, Issue 4, page 25
NAŠE ZDRAVÉ CUKROVÍ ZAUJALO LYNDU SEARBY, NOVINÁŘKU ZE SLAVNÉHO BRITSKÉHO MAGAZÍNU "FINE FOOD DIGEST". NÁŠ PŘÍSPĚVEK NA TÉMA "SWEET AND SAVOURY BISCUITS" LYNDA VYBRALA DO KVĚTNOVÉHO VYDÁNÍ TOHOTO ZAHRANIČNÍHO ODBORNÉHO MAGAZÍNU, POJEDNÁVAJÍCÍM O NEJLEPŠÍM JÍDLE A PITÍ. PŘEDSTAVENA BYLA NAŠE NOVÁ KOLEKCE SVÁTEČNÍHO ZDRAVÉHO CUKROVÍ A SLADKÝCH COOKIES ZAHRNUJÍCÍ NAŠE NOVÉ ORIGINÁLNÍ RECEPTY PEKAŘSTVÍ VILLA "JIN-JANG TWIN FLAME" A "CHIA CRESCENTS" .
PEKAŘSTVÍ VILLA A JEHO SVÁTEČNÍ CUKROVÍ JE PŘEDSTAVENO NA STR. 25 TOHOTO MAGAZÍNU ZDE: issuu.com/finefooddigest/docs/ffd_may_2016/1?e=1571991/35688446
Zaměření magazínu: Fine Food Digest is read by independent delicatessens, farm shops, food halls and speciality food buyers in multiple retailers, cooperatives, symbol groups, cash & carries and speciality food producers. Expertly written news and feature articles cover the full spectrum of speciality food and drink industry. Our news stories are original, well researched and well written by professionals. Our sector features are by seasoned writers, acknowledged experts in their field, who examine the choices retailers face in selecting lines to stock and offer independent advice on the best ranges. The Artisan pages are dedicated to those who make the foods sold in these stores. Deli of the Month entertainingly reveals the trials of running an independent deli or farm shop and examines techniques for improving trade.
Nalistujte stranu 25 magazínu FINE FOOD DIGEST a podívejte se na článek o Pekařství Villa zde: issuu.com/finefooddigest/docs/ffd_may_2016/1?e=1571991/35688446
8. F.O.O.D.
prosinec 2015
VÁNOČNÍ VYDÁNÍ ZVEŘEJNILO DVA ORIGINÁLNÍ RECEPTY PEKAŘSTVÍ VILLA: JIN-JANG SRDÍČKA a POHANKOVÉ KOŠÍČKY Z KOLEKCE ZDRAVÉHO CUKROVÍ. PRO ÚČELY TOHOTO ČASOPISU JSME DO CUKROVÍ POUŽILI EXKLUZIVNÍ DŽEMY HANY ŠINDLEROVÉ.
9. BRITSKÝ MAGAZÍN "FINE FOOD DIGEST"
October 2015, Vol 16 Issue 9, page 55
ŘÍJNOVÉ ČÍSLO PRESTIŽNÍHO BRITSKÉHO MAGAZÍNU FINE FOOD DIGEST ZVEŘEJNILO ČLÁNEK O NAŠICH HVĚZDNÝCH VANILKOVÝCH ROHLÍČKÁCH.NA STR. 55 VĚNOVANÉ "DELI OF THE MONTH - SHINING STARS" SE DOČTETE, JAK HODNOTÍCÍ KOMISE NEJVĚTŠÍ SOUTĚŽE NEJLEPŠÍHO JÍDLA A PITÍ NA SVĚTĚ HODNOTILA VANILKOVÉ ROHLÍČKY ČESKÉHO PEKAŘSTVÍ VILLA.
Podívejte se na článek o našem Pekařství Villa na str. 55 a prolistujte si říjnové číslo magazínu FFD zde: issuu.com/finefooddigest/docs/ffd_october_15/1?e=1571991/30524553
Zaměření magazínu: Fine Food Digest is read by independent delicatessens, farm shops, food halls and speciality food buyers in multiple retailers, cooperatives, symbol groups, cash & carries and speciality food producers. Expertly written news and feature articles cover the full spectrum of speciality food and drink industry. Our news stories are original, well researched and well written by professionals. Our sector features are by seasoned writers, acknowledged experts in their field, who examine the choices retailers face in selecting lines to stock and offer independent advice on the best ranges. The Artisan pages are dedicated to those who make the foods sold in these stores. Deli of the Month entertainingly reveals the trials of running an independent deli or farm shop and examines techniques for improving trade.
10. BRITSKÁ KNIHA "GREAT TASTE BOOK 2015-16"
2015-16, page 88
PEKAŘSTVÍ VILLA REPREZENTUJE JAKO JEDINÝ ZASTUPITEL ČESKOU REPUBLIKU V KNIZE "GREAT TASTE BOOK 2015-16", VYDANÉ VE VELKÉ BRITÁNII. TATO KNIHA PŘEDSTAVUJE NEJLEPŠÍ POTRAVINÁŘSKÉ PRODUKTY Z CELÉHO SVĚTA, KTERÉ ZÍSKALY OCENĚNÍ V RÁMCI CELOSVĚTOVÉ SOUTĚŽE GREAT TASTE. NALISTUJTE STR. 88 A PODÍVEJTE SE, JAK HVĚZDNÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY PEKAŘSTVÍ VILLA ZASTUPUJÍ ČESKOU REPUBLIKU V RÁMCI WORLD FLAVOURS ZDE: issuu.com/finefooddigest/docs/great_taste_book_2015-16/1?e=1571991/31747738
11. TISKOVÁ ZPRÁVA - Great Taste 2015 announces new stars and PEKAŘSTVÍ VILLA® is a winner
P R E S S R E L E A S E
Great Taste 2015 announces new stars and PEKAŘSTVÍ VILLA® is a winner
The world's most coveted blind-tasted food awards, Great Taste, has just released the Great Taste stars of 2015 and PEKAŘSTVÍ VILLA® is amongst the producers celebrating as its Mr. Villa´s Festive Cookies - Vanilla Crescents is now able to proudly carry the little gold and black Great Taste logo.
Great Taste judges wrote about Mr. Villa´s Vanilla Crescents they "love these individual biscuits". Entirely hand-made using only quality ingredients with no additives perfectly go with a coffee or tea. These "attractive and perfectly well made biscuits with a delightful lightness of touch" and vanilla flavours won a one-star award. Well dusted with icing sugar, wonderfully light and crumbly without being too brittle and drying. Katerina and Davide Villa, producers, say customers have told them "your biscuits are the best we have ever eaten".
PEKARSTVI VILLA® is an artisan bakery renowned for its speciality breads, freshly baked pastries, seasonal pies and of course our world famous festive biscuits - all handmade to perfection and simply bursting with seasonal flavour. In our own factory we bake exclusively from high quality and honest ingredients - butter, eggs, milk, cream, brown sugar without the use of artificial additives. We bake in a style of "a lot of filling, little dough" and all the fillings we prepare ourselves. We do not use any supplements or semifinished products. See our gallery and read more at www.pekarstvivilla.cz.
Judged by over 400 of the most demanding palates belonging to food critics, chefs, cooks, restaurateurs, producers and a host of food writers and journalists, Great Taste is widely acknowledged as the most respected food accreditation scheme for artisan and speciality food producers. When a product wears a Great Taste label it carries a badge of honour but more importantly, the Great Taste logo is a signpost to a wonderful tasting product - hundreds of judges have worked tirelessly to discover the very best, through hours and hours of blind-tasting a total of 10,000 different foods and drinks.
Recognised as a stamp of excellence among consumers and retailers alike, Great Taste values taste above all else, with branding and packaging ignored. Whether it is cheese, ale, steak or chutney being judged, all products are removed from their wrapper, jar or bottle before being tasted. The judges then savour, confer and re-taste to decide which products are worthy of a 1-, 2- or 3-star award.
There were 10,000 Great Taste entries this year and of those products, 130 have been awarded a 3-star, 597 received a 2-star and 2,382 were awarded a 1-star accolade. The panel of judges included Masterchef judge and restaurant critic Charles Campion, TV presenter and cook, Aggie Mackenzie, Great British Bake Off winner, Frances Quinn, Masterchef the Professionals finalist, Adam Handling, food buyers from Harrods, Selfridges, Waitrose and Marks & Spencer, and chefs including James Golding, Chef Director of The Pig hotel group, who have together tasted and re-judged the 3-star winners to finally agree on the 2015 Top 50 Foods, the Golden Fork Trophy winners and the new 2015 Supreme Champion.
Finally on Monday 7 September, at a nail-biting Awards' Dinner at the
Royal Garden Hotel, London, the great and the good from the world of
fine food will gather to hear who has won the Golden Fork Awards
and the final applause will be reserved for the Great Taste Supreme Champion 2015.
Date:
6.9. 2015
For more information: Katerina Villova, e-mail: pekarstvivilla@seznam.cz or call +420 775 323 156, https://www.pekarstvivilla.cz/.
Great Taste Awards Press Enquiries:
Amy Brice at Freshly Ground PR; email amy@freshlygroundpr.co.uk or call 07717 893123.
Notes for editors:
What is Great Taste?
Great Taste is the largest and most trusted accreditation scheme for specialty and fine food & drink. Established in 1994, it encourages and mentors artisan food producers, offering a unique benchmarking and product evaluation service leading to an independent accreditation that enables small food and drink businesses to compete against supermarket premium own label brands.
Since 1994 over 100,000 products have been evaluated. This year 10,000 products were blind-tasted by
panels of specialists: top chefs, cookery writers, food critics, restaurateurs and fine food retailers.
What are Great Taste judges looking for?
They're looking for great texture and appearance. They judge the quality of ingredients and how well the maker has put the food or drink together. But above all, they are looking for truly great taste.
How do they work?
Working in small teams, experts taste 25 foods in each sitting, discussing each product as a coordinating food writer transcribes their comments directly onto the Great Taste website which producers access after judging is completed. Over the years, numerous food businesses, start-ups and well established producers have been advised how to modify their foods and have subsequently gone on to achieve Great Taste stars.
Any food that a judging team believes is worthy of Great Taste
stars is judged by at least two further teams. Only when there is a
consensus will an award be given - that means at least 16 judges will
have tasted every accredited product. For a Great Taste 3-star award,
every single judge attending the session, which can be as
many as 40 experts, must unanimously agree the food delivers that indescribable 'wow' factor.
What should consumers look for?
The logo. The Great Taste symbol is their guarantee a product has been through a rigorous and independent judging process. It's not about smart packaging or clever marketing - it's all about taste.

