VANILKOVÉ ROHLÍČKY ČESKÉHO PEKAŘSTVÍ VILLA ZÍSKALY ZLATOU HVĚZDU GREAT TASTE !

 

"Pekařství Villa je snad nejmenším pekařstvím na světě" říká s úsměvem jeho majitel a pekařský mistr Davide Villa a dodává: "Začínal jsem před necelými čtyřmi lety jen v troubě po babičce, veškerá těsta jsem si míchal ručně a neměl jsem k dispozici žádné stroje. Dodnes se moc nezměnilo, jen přibyly dvě profesionální menší pece a jeden hnětač na těsto". I za takového sporého vybavení však Davide ručně vyrábí velmi široký sortiment slaného a sladkého pečiva počínaje delikatesami italského typu, jakými jsou rajčatové bagety s bazalkou, rozmarýnové pletence s černými olivami nebo čokoládový chléb a konče českou klasikou, tedy ručně pletenými máslovými houstičkami, žitným a celozrnným chlebem, smetanovými koláči a svatebními koláčky a mnohými dalšími dobrotami.

"Ty italské speciality jsou takovou mojí vášní. Narodil jsem se v Itálii, ale pak se s rodiči odstěhoval do Čech, které jsem si zamiloval, ale "kus srdce" zůstalo i u té "slané vody", usmívá se Davide. Itálie zanechala Davidovi i další vášeň a tou je smysl pro rodinu a její tradici, kdy jeho předkové ze slavné rodiny Villa patřily od nepaměti k pekařským špičkám. I právě proto jméno Pekařství Villa nesoucí rezonanci dávných předků dalo do vínku Davidovi tu pravou pekařskou zručnost. Dodnes má provoz celého pekařství na starosti jen sám se svojí ženou. "A je tomu tak dobře, neboť jedině v takovéto malovýrobě mohu zaručit, že moje výrobní postupy budou poctivé a zároveň zajistím i nejvyšší kvalitu mých výrobků" říká Davide a stále se usmívá.

Můžeme jen potvrdit, že tomu tak skutečně je, neboť "Vanilkové rohlíčky Mr. Villy" (Villa Vanilla Crescents) získaly letos na podzim zlatou hvězdu v rámci vysoce prestižní celosvětové soutěže GREAT TASTE konané ve Velké Británii.

Získání tohoto ocenění a možnosti používání loga The Great Taste je velkým uznáním pro výrobce a především zárukou kvality a chutnosti výrobku pro zákazníky.

Soutěž Great Taste organizuje Guild of Fine Food a Davidem získaná hvězda je celosvětově uznávaným oceněním dobrého jídla a pití. Tato cena bývá obvykle označována jako "Oscar" ve světě gastronomie a jedná se v podstatě o požitkářský ekvivalent "Booker Prize".

V roce 2015 se do této soutěže přihlásilo celkem 10 000 produktů z celého světa. Jednotlivé potraviny a nápoje byly testovány v několika kategoriích formou slepého testování vzorků. Testování probíhalo celých 49 dní, v období od března do července. Letošní testování bylo podporováno velšskou vládou a porotci se sešli ze všech koutů světa. Hodnotící
porota byla sestavena ze 400 kulinářských expertů, šéfkuchařů, nákupčích potravin, restauratérů, výrobců potravin a žurnalistů píšících pro prestižní magazíny s potravinářskou tematikou.

Vanilkové rohlíčky Pekařství Villa se tak stávají nejlepšími ze všech !

CELÁ TISKOVÁ ZPRÁVA V ORIGINÁLE JE K DISPOZICI ZDE: www.pekarstvivilla.cz/products/press-release/